Gratis är gott

Träningen gick rätt bra. Träningsvärken kändes och jag fick lite ont i foten mot slutet men det var kul :) Ska spela match imorgon, taggad men nervös :O haha.

I alla fall så berättade min kära syster att jag skulle ringa Sofie. Tydligen blir det RFM i helgen - GRATIS!

Gratis är gott...
/M


Mysdag

Idag så slutade vi tidigt, dvs kl 12.00. Sen satte vi flickor oss ner och fixade lite med projektet. Sanna försvann sedan till kärskolan och Smadfie drog ner till Stugan för att fika. Vi var även duktigt elever och gjorde morgondagens läxa i historia ( v.g) klockan 16 bar det iväg till möte vilket även det var very good. Sen blev det Kalles och kvällsmat till ena delen av Smadfie. Sen blev det bussen hem och bilkörning. En riktig mysig och effektiv dag hann vi allt med!


En riktig vilde!

Jag gjorde faktiskt ett försök att fotografera min kind, men lyckades inget vidare eftersom bilden såg ut att föreställa något annat och den var väldigt suddig. I alla fall så har jag lyckats blivit riven på min käke under handbollen idag, så med andra ord ser jag ut som en riktig vilde!

Nu ska jag glutta på film, lord of the rings - the return of the king. Och ja, I already know att just precis den filmen går på TV om drygt en halvtimme, men filmen slutar ju för bövelens 01.10 (läser ni det baklänges blir det samma tid!) och det är alldeles för sent för mig.

Och eftersom det inte blev någon bild mitt sår så får ni hålla till godo med denna:



/M

Det positiva och det negativa

Det positiva med att träna en hel helg är att man mår så himla bra efteråt, man vet att man har uträttat något riktigt bra!

Det negativa med att i princip vara inlåst i en hall en hel helg är att hjärnan svävar ut genom örat på en. Med andra ord kan jag inte tänka längre.

Det som  ligger på gränsen mellan positivt och negativt är träningsvärken. Positivt för att man blir ideligen påmind om hur duktig man varit, men det negativa är att jag ser ut som en skruttig gammal 70-åring som desperat letar efter sin rulator. Och det gör ont!

/M

inget hallelujah moment

Sommaren går alltid för fort, alldeles för fort. Det dröjer inte länge tills det är vinter.
Ljuvliga, underbara sommar



 Syster & jag i Grekland



Men vänta några månader och då kommer bilderna istället se ut såhär!


Vacker? JA vi vet :)

/ S


Hallelujah moment

Jag var sjukligt kissnödig på vägen hem från träningen. Fick sitta och hålla i byxlinningen för att det inte skulle trycka på. Och hallelujah så skönt. Älskade toalett.

/M


Byta kropp?

Träning hela dagen, 9-16. Min kropp är helt slut och min hjärna måste ha svävat iväg någonstans. Men det är inte det värsta. Jag ska köra 9-16 imorgon med!!

Byta kropp, någon?
/M


barnkanalen, me like

Kolla vad jag hittade när jag bläddrade mellan kanalerna hurra!!!



Ljuvligt, vår version ligger i underläge, big time
/S

Italien - Sverige

Fotboll på fyran. Sverige leder med 2-0 :)

/M


Vi hade i alla fall tur med vädret

Asköviken var ingen höjdare direkt. Kul för klassen att umgås, det var roligt att bada fötterna med gummistövlarna på men annars var det inte mycket att hurra för. Vi hann även prata lite klasskassa och nollning! (Y)


Gummistövlar i massor.


Fågel


Dagens fångst!


Nathalie misstog fisken för en groda och hade hoppats på en prins.


Gummibåtskvalster

Nu har farfar kommit också.
/M

Skavsår

Jag har skavsår - på vaderna! Sablans gummistövlar...

/M

Jag tror det är dags för sängen....



IA: jag ska prata med ulla när jag kommer hem imorgon :D Hann inte idag
Jag: Ulla? Ulla who?
IA: lena
Jag: Varför skrev du Ulla för då?
IA: haha :D Jag vet inte

Godnatt (:

/M

Mysterium

Jag har en stor bov i huset, en bov som snor en kär ägodel dvs mina fotbollsstrumpor...
Här har ni boven! BUSTED

Jag tror denna har ett hemligt gömställe där han gömt sitt byte.
Han har säkert fullt med ondskefulla planer på nästa stöt.
Men jag ska hitta det och ta tillbaka det som är mitt. My treasure!
/ S


Love Lockdown

Jag har hakat upp mig på denna låt:



/M

Gummistövlar

Nu är gummistövlarna redo i hallen. Imorgon blir det Asköviken för hela slanten! Jag ser, så verkligen inte fram emot det. 17-18 åringar som badar i en å, inte varje dag man kan tänka sig se det.
Brittan och NVSP! :)



Mina gummistövlar är dock lite mer traditionella än dessa.

/M

Ingen Skarsgård

Det vart ingen Skarsgård igår, eftersom han inte kommer med i serien förrän lite senare. Attans säger jag. Men serien var jätterolig! Älskar deras accent och Sookies glugg mellan tänderna är för rolig, haha.

/M

True Blood

Nu ska jag kolla in Alexander Skarsgård i True Blood.



/M

Nu ska jag sova

Godnatt!

/M

Klockrent

Barns kommentarer är ju ibland helt klockrena!!!

En mamma ~40 och hennes son ~4 sitter och äter på ett café.

Pojken: Mamma... när isbjörnar smälter, blir de som vanliga björnar då?


En pojke ~5 sitter med sin mamma på pendeltåget.

Pojken: Mamma, är Xbox 2000 det snabbaste tåget?


Flicka ~3: Mamma?
Mamman: Mmm...
Flickan: När blir vuxna små igen?

mer på tjuvlyssnat.se    Barn


/ S 


Ta min fru

Dagen bestod av två lektioner och ett evinnerligt långt hål där emellan. På engelskan hann vi väl inte göra så mycket förutom att presentera oss och läraren introducerade oss till kursen. Båda läraren och kursen verkar bra (Y)
Därefter satt jag och Anne Sofie och segade i ljushallen, Sofie kom förbi och även Tobbe och Daniel (?) gjorde oss sällskap. Vi tog en vandring ner till byn för att köpa block på korthuset innan vi försvann till Gruvegårds där jag gjorde mitt bästa för att hjälpa Anne Sofie med teorin. Haha.
I alla fall så hade vi historia vid lunch och där kom vi in på lite svininfluensan and such. Åke nämnde något läkemedel med namnet: Tamiflu. Säg det snabbt och lite luddigt och ja, rubriken ger dig svaret...

/M

Konsten att sova

Ja som rubriken säger, det bör ju inte vara så jättesvårt? Eller? Då Sofie och Matilda sov över blev dem helt förfärade och vände upp och ner på min säng (jo faktiskt) och jag fick lov att ge med mig. (Hallå, glömt bort vem sängen tillhörde?) Jag hade jättesvårt att somna!
Nästgående natt tänkte jag: "Okej, jag försöker väl igen då eftersom dem tyckte mina sovvanor var konstiga". Och gissa vad? Jag kunde inte sova!



Här har ni nu min säng och ja, jag har vänt på mig. Det går inte att sova så som det är tänkt med fötterna vid fotänden och huvudet vid huvudänden av sängen. Jag sover som Pippi med fötterna där huvudet egentligen bör vara (olikt Pippi så tar jag med mig huvudkudden till fotänden och sover utan skor). Även mina kära duntofflor och min älskade mp3 hamnade med på bild. Och så här, sover jag.

/M


Duktiga flickor!!!

Idag har vi & sanna vart duktiga. Vi har lekt affärskvinnor och vi var riktigt bra på det!



/S

Dumma skor

Jag har ont i hälen efter mina skor. Och sedan så hittade jag ett par fantastiskt snygga skor och givetvis så passade dem inte mina fötter, utan Sofies fötter. Dumt!!

/M

Tomten & jag

*gäsp*

Då jag vaknade kändes det som om mina fingertoppar hade somnat, likt fötterna brukar göra. Obehagligt. Hade jättesvårt att sova, igen och känner mig lagom go´ nu.

Endast tomten är vaken... Tror Viktor Rydberg har fel där. Jag är också vaken! Men dikten skulle nog inte blivit lika välkänd om Rydberg stoppat in mitt namn i dikten...

Dags för frulle!

/M

Hur ska de här gå till?

Hur hade skolan tänkt att jag skulle somna nu? klockan e ju bara 23.23 och enligt schemat ska jag vara på plats kl 09.50!

/S

ingen rubrik

Jag vill inte tänka framåt men är livrädd att fastna här!!!

/S


12 år!!!

Som ni nog förstått så var det första skoldagen idag vilket betyder för vår del 12 år av vänskap ( med några dagars skillnad maybe). 1997 var första gången vi sågs och sedan dess har vi gått från två personer till en, Smadfie.
Vi har vart bästa vänner i 12 år och jag tvivlar inte en sekund på att vår vänskap kommer att hålla föralltid. För ett liv utan Smadfie vore inte ett helt liv. Utan min bästa vän är jag bara halv.


Alltså svin!

Alltså vad är det här för skit? Jag har feber igen (det liksom kommer och går). Jag har ont i huvudet lite smått (det börjar gå över) och jag känner mig allmänt slapp och seg.

Vart är det där sabla svinet alla pratar om? Blir han julskinka i år eller? Rätt åt honom isåfall!

/M

Ju mer vi är tillsammans!

Jag glömde ju berätta lite mer angående den där visningen jag och min familj försvann iväg på i förra veckan. Själva lägenheten det var visning på var inte alls vad vi hade tänkt oss eller vad vi ville ha. Men vi (läs mina föräldrar) fick i alla fall prata lite med mäklaren och det fanns en hel del skisser osv. på lägenheten vi hade tänkt oss. Dock var ju lägenheterna redan reserverade och vi skulle behöva ställa oss på väntelista (inflyttning sker om minst ett år!!) men så vi struntade i det då lägenheten låg lite fel placerad.

Detta var i alla fall utsikten ifrån lägenhetens takterass.



Jag försökte få grannarna att sjunga med mig, men dem tycktes inte vara intresserade vilket fick mig att rata stället med detsamma ;)

Ju mer vi är tillsammans, ju gladare vi bli!

/M

Första dagen

Cornetto-bar vart vår första anhalt då vi kom ner på stan. Där satt vi och tog det lugnt tillsammans med Nathalie och Anne Sofie och även Sanna gjorde oss senare sällskap.

I ljushallen var det varmt och en massa folk. En del av Rudbecks lärarstab välkomnade oss med musik och sång, väldigt trevligt.



Därefter träffades vi hela klassen, vi fick scheman, våra individuella val, kalender och skåp. Jag fick ett mittenskåp och tydligen så hade kvinnan som fixar valen lyckats lösa så jag fick både cambridge engelska och aktiekunskap. Jag är med andra ord väldigt nöjd!!
Ja, om vi inte ska börja bråka angående schemat och vårat klassnamn då, för det gör mig faktiskt lite trumpen. Men jag ska försöka förbise det och stay positive. Jag har engelska imorgon :D

/M

Snart serru´

Johodå, sitter och väntar på min kära halva - Sofie. Sedan ska vi pallra oss ner till bussen. Snart är det dags, trean! Först blir det en sväng på stan.

/M

De sista timmarna innan starten!

Klockan är 11.35, skolan börjar 14.00 och jag fullkomligt njuter av de sista timmarna på det sommarlov som kanske är mitt sista! Sommaren går alltid för fort!


Syster & jag i Grekland!

/S


even better :)

Söndagen blev ju inte sämre av ljuvlig mat, lovely blåbärsaj och kvällsdopp!
/ S

Lite pics

Smadfie var ute på promenad me hunden i det vackra vädret.


Vi träffade Öjvind


Hans fru Gertrud( som jag tyvärr råka trampa på )

Dagmar visade sin bästa sida

Mälaren runt! så många fina cyklar!

Irstas egna Frihetsgudinna, som ni kan se på vår guidade tur

En hemsk snubbelolycka kunde ha skett!!!

Smadfie träffade även 666, alias Sanna

Där kakan vi fika på var åt fel håll!!


& moderkakan ramla ur flickan


& det regnade väldigt mycket på vägen hem. Så jag var vänlig och följde med flickorna en bit. Smadfie var tvungen att cykla ( på en cykel) över världens största vattenpöl. Kunde ha gåt bra första gången om inte Madde satt handen på styret så det blev mest vikt åt höger, vi höll på att ramla. Kunde även gått bra andra gången om madde inte tagit tag i min tröja när jag skulle börja trampa, vi höll på att ramla!!! kunde också gått bra tredje gången om inte cykelns växlar var dumma och tröga, vi höll på att ramla, 4 gången lyckades vi!!!
/ S


Sista dagen

Idag är den sista dagen på sommarlovet. Detta är vårt sista sommarlov. Sista. Imorgon börjar skolan klockan två. Första dagen på sista året i gymnasiet.



Vår klass var i alla fall väldigt snygg under nollningen i ettan. Något vi åtminstone har att se fram emot, för att inte tala om alla fester, julbalen, planering inför utklädnadsshowen, själva utklädnadsshowen och självfallet; studenten! :)
"NVSP, shalalalalala. NVSP, shalalalala!"

/M


Sovmorgon

Tala om sovmorgon. Blickade på väckarklockan och den visade kvart i två. Kvart i två. Jag gissar på att min kropp behövde vila ut lite med tanke på skitet det går och bär på.

/M

21.30 tv4 SPORT

Till mormor snart :) alltid lika mysigt!
Och sedan ikväll kl halv tio är det Match. Barcelona- Athletic Bilbao, spanska supercupen. Gissa vem som kommer vara bänkad? haha Toppen söndag!!!



Egen bild från jag var där för 1.5 år sen :)
/ S


B&J

Ingen förstår hur mycket jag skarpt gillar B&J.



/M

Flickan lilla..

Ja eftersom en viss dam kallat mig lat osv, så tänkte jag fixa med bilder från veckan men då har ju damen gått och fått feber så hon kan inte skicka bilderna.
Men kryya gumman!! :)

Skickar många FRISKA hälsningar <3

/S

Bye bye birdie

Vi har haft filmkväll along with Matilda. Eller ja filmkväll är väl inte det rätta uttrycket med tanke på att klockan blev rätt mycket. Nu ska i alla fall Sofie pallra sig hemåt och jag ska fortsätta snora. Jag har blivit förkyld :(
Bilder på den senaste veckan kommer inom en snar framtid (eftersom Sofie varit seg & lat!)

See you later aligator
/M&S

Pyttipanna

Ingen förstår hur mycket jag skarpt ogillar pyttipanna.

/M

städa

Ingen förstår hur mycket jag skarpt ogillar att städa.

/M

Illamående

Jag mår illa. Nästan så jag känner gallan i strupen. Jag ska nog krypa ner under täcket och titta på film.
Godnatt.

/M

Visning

Ska iväg på en visning av en lägenhet som inte ens börjat blivit byggd än. STRESSAD :O

/M

Bruise

Igår på handbollsträningen skulle jag täcka ett skott och fick Lisas hand rätt i pannan. Nu är jag svullen och har ett blåmärke likt ett rött, rakt litet sträck. Snygg!

/M

Bussresor

Jag själv åker buss för att kunna ta mig till mina handbollsträningar. Och det tar tid. Om man dessutom ätit kvällsmat innan, likt mig, så blir man väldigt seg och sömnig då man väl kommer fram till hallen. Inte den perfekta stämningen inför en träning, nej.

I alla fall. Då man sitter på bussen, så hinner man ju med och se en del roliga grejer. Jag har målat några av dem här:


1) En solbränd kvinna som troligtvis varit på jobbet kommer gåendes med knälånga nylonstrumpor. Hade hon inte varit solbränd hade dem fortfarande varit för ljusa för hennes hudton. Det värsta var att dem hade en skarp strumpkant högst upp som slutade under knäna. Till detta hade hon en kjol som tog vid över knäna. Öh, ja, ni ser ju bilden!

2) En halvnaken kille står på sin balkong. Om han hejar eller hytter med näven vet jag inte riktigt. Men han hade snygg kropp. (Det är inte Chandler på bilden, för den halvnakne mannen på balkongen har bara två niples!)

3) Då det för en gångs skull var väldig fint väder och väldigt varmt så var det ett gäng kompisar i någon lägenhet som inte hade haft tid till att åka och bada. Så de hade köpt likt en barnpool och placerat på en gräsplätt mellan husen. Väldigt praktiskt. Nästa gång det är poolparty - call me!

/M

Orörlig

Igår var det ett helvete att sätta på sig strumpor. Jag hade träningsvärk i både rumpan och låren.
Idag går jag som en stelopererad 70-årig tant. Huga.

/M

The Twilight Saga

Jag & Sanna åkte hem till Anne Sofie för att titta på Twilight. Även Nathalie och Alina var där + Anne Sofies gamla kompis (som jag tyvärr inte kan stava namnet på. Hjälp mig Anne Sofie!! :P)

Det var jättekul även fast Anne Sofie hade sönder ett fönster nere i källaren ;)
Vi tittade även på den lilla teasern som nyligen kommit ut för New Moon!
 


Kolla in Jacob i slutet, efter texten som säger New Moon. Dock är jag inte team Jacob utan jag har min röst på Edward, vilket gör att jag blir arg då Bella säger att Jacob är beautiful. Hon ställer bara till det för sig själv.

/M

100

Jag tror detta är det allvarligaste och mest meningfulla inlägg jag någonsin skrivit.
Bloggen firar sitt hundrade inlägg. Så om alla besökare lämnar Linné-papper (en 100 kronors sedel) i kommentarerna. Eller åtminstone en kommentar, så blir det lite extra festligt!



Grattis!

/M

Träningsvärk

Träningsvärk förväntas komma någongång då morgonen tar vid. Var god känn smärta.

Jag lär inte kunna gå imorgon. Träningen gick för övrigt inte så jättebra.

/M

Blåtira

Igår när jag skulle gå och lägga mig så dunkade det som tusan precis under mitt ögonbryn, vid slutet av ögonlocket på mitt vänstra öga. Jag var även lite svullen.
Nu har jag en liten fläck som är röd och gör jätteont då man rör vid den. En blåtira!

Vad har jag gjort?

/M

Världsrekord



Denne man leker med alla andra ute på banan. Usain Bolt!

/M

Handbollsskor



Jag har vart och införskaffat nya handbollsskor! (Tack pappa :P)
Sitter nu med dem på för att vänja fötterna. Adidas är bra! Bilden är sämst.

När jag går i mina gyllene skor...

/M

Väntan på andra hälften min..

väntan , me don´t like that at all. men det blir ju faktiskt lite bättre av att det är Madde man väntar på =) det är ju värt väntan so to say!  :D vi ska leka hurtbullar och gå ut och gå i det fina soliga vädret ( peppar, peppar, ta i trä att det håller i sig. e man skrockfull så e man )


Men hunden gled ur näven

Precis som i rubriken indikerar så har jag sett Snövit.

Igårkväll innan kvällsmaten var jag ute med hunden. Sedan när vi kom tillbaka så smet han! Och pappa var och handlade så grinden var öppen vilket innebar att hunden smet riktigt långt bort. Min syster och mor var snabbast ute och sprang som dårar längs gatan medan jag själv hämtade ett nytt koppel. Men sedan fick jag inte tag på någon utav dem för att veta vart hunden var.

Iaf tror jag kanske min syster har införskaffat sig nytt personbästa då det gäller att springa i spåret med sina blommiga foppa-tofflor.

/M

Bra timing

Nu börjar det regna och jag har varit hemma i tjugo minuter. Inte alls blöt vill säga, med tanke på igår. Mina skor är fortfarande blöta sen dess. Bara det inte börjar åska!

/M

Björnön

Ja juste. Nu ska jag dra ut till Björnön med Matilda.

Jag har raggsockor på mig :O

/M

Projekt

Igår träffades jag, Sofie och Sanna och diskuterade och fixade lite inför vårt projekt vi ska ha i trean. Jag hoppas på att Sofie kunde göra ett eget inlägg om det och kanske fixa upp bilder på moderkakan? ;)

/M

Bloggtorka

Det är lite torrt här. Bloggtorka. Men det kanske ni har märkt?
Törstig!!

/M

Som jag har längtat...

Ikväll är det match, vilket betyder att jag får spela fotboll, vilket betyder livsglädje!!!
Jag är en av dem som inte alls tycker att uppehåll är någon bra idé, hur skulle det kunna vara det? Jag som lever och andas av min fotboll :)


Home again...

kom hem från Laholm igår =) bilder kommer senare :)
/ S

Träning!

Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag! Träning idag!


YES :D

/M

Jag orkar inte

Jag hade tänkt berätta om min lilla tripp till Riga förra veckan men jag orkar inte leta reda på kameran och ladda upp bilder.

Jag flög, var där och levde och så flög jag hem (givetvis med mina ihopfällbara vingar) Inget kryssande along with pensionärer.

Jag kan visa er en bild jag tog med min mobilkamera, som alltid ger bra bilder.. Erhm...

Det var min favoritplats i hotellrummet, fönsterbrädan. Det var fett soft att sitta där och läsa :) Man fick även suget att leka Jackie Chan och hoppa ut genom fönstret och springa på deras inglasade entré rakt nedanför där. Men jag fick inte.

/M

Att måla naglarna

Fransk manikyr - det tar tid.

/M

Otur

This is so not my day.

Vaknar av att mitt rum literally kokar, varmare än varmast.
När jag sedan ska äta lunch och försöker öppna en burk med nudlar ifrån kylskåpet så reser sig änden av min nagel, den viker sig rakt upp utan att gå av.
Sedan tappar jag greppet om en porslinsskål och en tallrik.

Nej nu ska jag ut och lägga mig i solen och försöka ligga så still som möjligt, då kan jag väl inte råka ut för någonting?

/M

GG

Nej nu ska jag slappa lite och fortsätta titta på säsong 1 av Gossip Girl. Det suger att jag inte har hela andra säsongen. Någon? ;)

Yummie ;)


/M

Jag går, med trasiga skor

Nathalie och jag var på stan för att försöka hitta en klänning till henne och skor till mig. Vi hittade ingetdera.
Vi käkade på Cornetto-bar och det var hur mumsigt som helst :D Jag var så vild att min kniv gick sönder.



Vi gick även för att hälsa på hos Sanna då hon jobbade och vi hade det allmänt trevligt :)

Sedan uppmanade en groda att jag skulle kyssa honom. I turned him down.



Och nu har jag ont i fötterna.

/M

Uppe i ottan

Gick upp för över en timme sedan och för att vara mig är det väldigt ovanligt. (Mycket betoning på väldigt)
Nej nu tror jag bestämt att jag ska äta frukost. Ska senare iväg ner på stan för att träffa Nathalie :)

/M

Hjemme

Då var jag hjemme från Riga.

Utan balsam i fyra dagar försmäktade jag i den staden.

/M


Jag har nog världens bästa morbror och moster!

Och coola är de, idag kom de förbi med Mc:n iklädda skinnställ :) Moster var snäll och lånade ut sina saker till mig så jag kunde åka och morbror körde! Vi körde till Hummelsta och köpte godis, jag gillart!



Moster, morbror & jag


Motorcykeln, så otrlogt välputsad ( morbror tillåter inget smuts! haha, petig )


Morbror posar och jag känner skräckblanad förtjusning(därav minen)

Även syster fick åka!

Första gången på motorcykel och jag älskar det! var nästan salig efter turen! Tack
/S



Beck à la 21.30

ja jag vet, Beck går jämt , man har sett alla och kan dem utantill. men de är underbara..
och GUNVALD är ljuvlig. han gör Beck filmerna.


RSS 2.0